Migren Diyetinin Değiştirilmesi
Migren Diyetinin Değiştirilmesi, Ayrıca migrenin şiddetli bir baş ağrısından başka bir şey olmadığını düşünüyorsanız, bu blog sizi nedenleri, belirtileri ve türleri hakkında iyi aydınlatabilir. Bu blog, migren diyetinin nihai modifikasyonunda size yardımcı olacaktır.
Kötü baş ağrıları migrenin sadece bir yönüdür. Bu nörolojik durum, dayanılmaz zonklama ağrısı nedeniyle sizi günlerce yatalak bırakabilir. Hareket, ışık, ses ve diğer tetikleyiciler geçici görme kaybı, sinirlilik, konuşma güçlüğü, ağrı, mide bulantısı ve görme bozuklukları gibi semptomlara neden olabilir.
Migren genellikle gençlerde başlar ve en sık 35 ila 45 yaş arasındaki insanları etkiler. Dsö’ye göre, kadınlarda, muhtemelen hormonal etkilerden dolayı, genellikle yaklaşık 2: 1’lik bir faktörle daha yaygındır.
Migrenin evreleri
Prodrom: Migren oluşmadan iki veya üç gün önce kabızlık, şiddetli ruh hali değişimleri, yemek isteği, boyun tutulması, sık idrara çıkma, artan susuzluk ve sık esneme gibi ince değişiklikler fark edebilirsiniz.
Aura: Bu genellikle migren sırasında veya öncesinde ortaya çıkar. Tipik olarak zikzak görme, ışık görme ve ışık parlamaları gibi işaretlere sahiptirler. Bazen konuşma bozuklukları da bir özellik olabilir. Bu semptomlar 20 ila 60 dakika sürebilir.
Atak: Bu aşamadaki migren tedavi edilmezse genellikle 4 ila 72 saat sürer. Baş ağrılarının görülme sıklığı kişiden kişiye değişebilir. Bu durumda baş ağrısı, başınızın her ikisinde veya sadece bir tarafında ağrı, ışığa duyarlılık, bulantı, kusma ve bayılma yaşayabilirsiniz.
Postdrom: Bu, migrenin son aşaması olarak bilinir. Birçok insan kendini zayıf ve yorgun hisseder. İnsanlar ayrıca kafa karışıklığı, ruh hali değişimleri, baş dönmesi, halsizlik ve ışığa ve sese duyarlılık yaşayabilir.
Migrenin belirtileri
Migrene göre bazı belirti ve bulgular vardır:
- Zonklayan baş ağrısı veya hareket veya fiziksel aktivite ile daha da kötüleşen keskin, orta derecede ağrı ile.
- Oküler ve frontotemporal bölgede lokalize veya tek taraflı ağrı, baş veya boyun çevresinde ağrı hissedilebilir.
- 4-72 saat süren baş ağrısı
- Baş dönmesi, sese ve ışığa duyarlılık, ilerleyici ağrıya neden olur.
- Ses, ışık ve kokuya duyarlılık
- Kusma hasta hissetmek
- Bulanık görme
Migren Nedenleri
- Östrojendeki dalgalanmalar gibi hormonal değişiklikler birçok kadında baş ağrısına neden olur. Birçok kadın menopoz veya hamilelik sırasında akut migren geliştirme eğilimindedir.
- İşlenmiş, tuzlu ve eski peynir gibi yiyecekler de migrene neden olabilir.
- Alkol tüketimi, insanlarda aşırı migrenin önemli bir nedenidir.
- Evde veya işte stres de migreni tetikleyebilir.
Bu 11 gıdayı migren diyet değişikliğinize dahil edin
Gıda gerçekten ilk ilaçtır. Ne yediğiniz ve ne zaman yediğiniz migreni yönetmeye çalışırken tüm farkı yaratabilir. Bu nedenle, klinik bir diyetisyen tarafından önerilen bir migren diyeti değişikliği, sizi migrenden uzaklaştırmada hayati bir rol oynayabilir.
Evet, bazı yiyecek ve içecekler migren baş ağrılarını önlemeye yardımcı olabilir. Düşük glisemik migren diyet modifikasyonu ve sodyum ve yağın en aza indirilmesi diğer faydalı diyet değişiklikleridir. Düşük tiraminli bir diyet denemek, Ulusal Baş Ağrısı Vakfı’nın bir başka tavsiyesidir. Web sitelerinde yemek yiyebileceğiniz ve uzak durabileceğiniz kapsamlı bir yiyecek listesi var.
1. Sebze yiyin
Yeşil yapraklı sebzeler yeterli miktarda magnezyum içerir. Migren diyet modifikasyonunuza magnezyum dahil etmek migren ağrısında çok etkili bir şekilde çalışır. Tahıllar, deniz ürünleri ve buğdayda da bol miktarda magnezyum bulunur, bu nedenle isterseniz haftada iki kez deniz ürünleri yemelisiniz.
2 .Balık yiyin
Balıklarda Omega 3 yağ asitleri ve E vitamini bulunur. Her ikisi de migren ağrısını kontrol etmede yardımcı olur.
3 . Süt ve süt ürünleri
Yağsız süt içmek migrene çok faydalı olacaktır. Kalsiyumun yanı sıra süt, hücrelere enerji veren B vitamini de içerir. Beynin sinirleri genellikle donuklaşır ve migren ağrısı başlar.
4 . Kahve iç
Tıpkı kahve ve çay içmenin normal baş ağrılarına faydalı olması gibi migrene de aynı şekilde uyum sağlarlar.
Not: Ancak bunu migren diyet değişikliği listenize dahil etmek diyetisyeninize veya beslenme uzmanınıza danışmalıdır. Kahve de bazı insanlar için migrenin bir nedeni olabileceğinden.
6 . Brokoli yiyin
Magnezyum brokolide bol miktarda bulunur ve bu da migren ağrısını hafifletir. Brokoli optimum bir kalsiyum, demir, fosfor, potasyum, çinko, tiamin, riboflavin ve niasin kaynağıdır, bunu migren diyet modifikasyonlarına dahil etmek gerekir.
7 . Omega-3 yağ asitleri içeren yiyecekler yiyin
Birçok sorunu vücuttan uzak tutmak için omega-3 yağ asitleri yönünden zengin gıdaların diyete dahil edilmesi tavsiye edilir. Omega-3 eksikliğinin üstesinden gelmek için doktorlar bazı takviyeler ve haplar almanızı önerir.
Vejetaryen olmayan yağ asitleri kaynağı – Balık tüketmek migreni önlemek için faydalıdır. Yağlı balıklar mükemmel bir omega-3 yağ asidi kaynağıdır. Kafadaki şişlik ve ağrıdan büyük ölçüde rahatlama sağlar.
Vejetaryen yağ asitleri kaynağı – Zeytinyağı, keten tohumu, ceviz, somon vb. Dahil omega-3 yağ asitleri içererek migren ağrısını hafifletebilirsiniz.
8 .Bol su için
Migren ağrısı sırasında hemen bir bardak soğuk su içmelisiniz. Bu, acıdan anında rahatlama sağlar.
9 . Sadece taze yiyecekler yiyin
Doktorlar sık sık bayat yemek yemenin migreni de artırabileceğini söylüyor. Bu nedenle her zaman taze hazırlanmış bir gıda migren diyeti değişiklik tablosu eklemelisiniz.
10 . Fındık iyi arkadaşların olabilir
Migren ağrınız varsa, fındık yiyin. Fasulye, fındık, kepekli tahıllar ve bunlardan yapılan ekmek gibi magnezyum açısından zengin besinler, migren ağrısını büyük ölçüde hafifleten ağrı azaltıcı hormonlar salgılar.
11 .Süzme peynirin etkisi
Kalsiyum eksikliği de migren sorunlarına neden olabilir. Migren ağrısı günlük bir kase lor yiyerek bastırılabilir.
Migrenin diyetinize dahil etmesi için meyveler
- Muz
- Karpuz
- Çilekler
- Avokado
- Kavun
- Elma
Göç için besin takviyesi
Göçmenlerin listesi aşağıdadır – Göçünüze takviyeler dahil olmak üzere migren tetikleyicilerinde size yardımcı olabilir:
- B2 vitamini
- Magnezyum
- D Vitaminleri
- İş Arkadaşları Q10
- Melatonin
- B2 vitamini
Migreni Tetikleyen yiyecekler
Migren atağı birkaç saatten birkaç güne kadar sürebilir ve ağrısı o kadar şiddetli hale gelir ki günlük işleri yapmak bile zorlaşır. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre bu ağrı kadınlarda erkeklerden daha fazla görülüyor. Parlak ışık, hava durumu değişikliği, rutindeki değişiklik, dehidrasyon ve hormonlardaki değişiklik en önemli nedenler olsa da bazı gıda maddeleri migren ağrısını tetikleyebilir. Aşağıdaki yiyecekleri migren diyet değişikliği listenizden çıkarmalısınız.
Kafeinli içecekler
Amerikan Migren Vakfı’na göre kafein, migren ataklarını etkilemede faydalı olabilir. Ancak çay ve kahve gibi aşırı miktarda kafein migren sorununu azaltmak yerine artırabilir.
Çikolata
Migreniniz varsa, aşırı çikolata yeme alışkanlığınızı kontrol edin. Kafein ve beta-feniletilamin çikolatada yüksek miktarlarda bulunur ve bu da baş ağrısı sorununu artırabilir.
İşlenmiş Gıda
Migren ataklarını önlemek için işlenmiş gıdalara hayır demeyi alışkanlık haline getirin ve migren diyeti değişiklik listenizi takip edin. İşlenmiş gıdalarda yapay tatlandırıcılar ve tuz kullanılır.
Turşu ve Fermente gıdalar
Turşular, fermente gıdalar ve baharatlı yiyecekler çok fazla tiramin içerir ve bu da baş ağrısına neden olur.
Yapay tatlandırıcılardan uzak durun
Sağlık uzmanları, yapay tatlandırıcılar içeren işlenmiş yiyecekler yemenin migren sorununu artırabileceğini söylüyor.
Monosodyum glutamat (MSG) veya Ajinamoto içeren yiyeceklerden kaçının.
Ajinomoto, yani monosodyum glutamat, piyasada bulunan birçok paketlenmiş tuzlu gıdada kullanılır. Bunun dışında MSG, Chow Mein, Mançurya, Momos ve diğer Çin yemeklerinde de kullanılır.
Yaşlı Peynirler
Ne yazık ki bu incelik, peynir severler için kötü haber olan migren semptomlarına da neden olabilir. Tiramin bir kez daha suçlanacak. Mavi peynir, brie, çedar, isviçre peyniri, beyaz peynir ve mozzarella dahil olmak üzere popüler peynirlerin çoğundan kaçınılmalıdır.
Narenciye
Çok fazla taze meyve yemek saldırıları önlemenin harika bir yolu olsa da, turunçgiller en iyi seçim olmayabilir.
Maya
Maya Migren atakları içeren yiyecekler, mayalı ekmek gibi maya içeren yiyecekler ve çörek, kek ve ekmek gibi taze pişmiş ürünlerle ilişkilendirilmiştir.