Bilgii.net

Shea Yağı Nedir? İşte Faydaları Ve Kullanımı

19.10.2018
Shea Yağı Nedir? İşte Faydaları Ve Kullanımı
Oylayın! : 1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan 1 Kişi oy verdi Ortalama puan: 5,00.
Loading...

Son zamanlarda cilt bakımında kozmetik ürünler kadar yağlar da rağbet görmeye başladı. Her yağın ayrı bir özelliği var. Hepsinin vücuda ve cilde ayrı ayrı etkisi var. Bazıları cilde iyi geliyor, bazıları egzamalı bölgeyi nemlendiriyor, bazıları sivilce oluşumunu engelliyor… Yağların cilde olumlu etkileri saymakla bitmez. Ama öyle bir yağ var ki UV koruması sebebiyle diğerlerinden ayrılıyor. İşte bu yağ yazı konumuzu oluşturuyor: Shea yağı, bir başka deyişle Shea butter…

Shea yağı nedir?

Shea, Afrika Karite ağacındaki fıstık yağıdır. Bir çeşit baz yağıdır. Baz yağlar cilt bakımında kullanılırken soğuk sıkım olarak kullanılır, çekirdek ve kabuklulardan pressleme yöntemiyle çıkarılan yağlardır ve Shea yağı da baz yağlardan biridir. İçeriğindeki A ve E vitaminlerinin cilde iyi gelmesi sebebiyle nemlendirmek için kullanılır. Ekstra kuru ciltler için idealdir. Tam bir nem kaynağıdır. Bir çeşit yağ olmasına karşın ciltte sivilce yapmaz. Ayrıca gözenekleri doldurup hava almasını engelleyici bir yapısı da yoktur. Vücudunuzun kuru olan her bölgesinde kullanabilirsiniz. Buna diz, topuk ve dirsekler de dahildir. Shea yağını bu kuru bölgelere isterseniz ıslak havluyla isterseniz de ılık havluyla baskı yaparak uygulayabilirsiniz. Böylece buhar cildinizin derinlerine ulaşacak ve nemlendirip cildinizi iyileştirme görevini üstlenecektir. Kokusuz bir yağdır. Piyasadaki bazı shea yağlarının kokusu Hindistan cevizine benzer.

Shea yağını nerelerde kullanabiliriz?

Shea yağı saç, cilt ve vücutta kullanılmaya uygundur. Saçları besler ve canlandırır. Cildin nem kazanmasını sağlar ve vücuttaki kuru bölgelere iyi gelir.

Shea yağının faydaları nelerdir?

  • Az da olsa ultraviyole koruması (güneş koruması) vardır,
  • A ve E vitaminleri yönünden zengindir
  • Ciltteki kolojen üretimini artırır,
  • Mikro sirkülasyonu hızlandırır. Yani cildinizde tahriş olan yerlere ya da morarmış bölgelere sürdüğünüzde o bölgelerin çabuk iyileşmesine yardımcı olur.
  • Yukarıda da bahsettiğimiz üzere sirkülasyonu hızlandırdığından gözaltı morluklarına da iyi gelmektedir.
  • Çatlaklara iyi gelir,
  • Hamilelikte oluşan çatlakların tedavisinde de etkilidir,
  • Egzama ve sedef gibi deri hastalıklarında kullanılmaktadır.
  • Kuru ciltli kişilerin kullanımına uygundur. Çünkü cildi besler ve nemlendirir.
  • Çatlayan dudaklarda, tahriş olan burun çevrenizde ve tırnak eti kremi olarak kullanabilirsiniz.
  • Rüzgârdan kuruyan ve güneşten yanan cilde iyi gelir.
  • Shea yağı saç gözeneklerini tıkamadan bakım yapar.

Shea yağı nasıl kullanılır?

Yukarıda da belirttiğimiz üzere Shea yağını vücudunuzun kuru bölgelerine ıslak ya da ılık bir havlu ile baskı yaparak uygulayabilirsiniz. Shea yağı buharla cildinizin derinliklerine ulaşıp nemlendirecektir. Ayrıca katı bir yağ olması sizi yanıltmasın. Cildinize rahatça sürebilirsiniz. Çünkü bu yağ vücut sıcaklığında erimektedir.

Shea yağı başka yağlarla karıştırılıp kullanılabilir mi?

Evet, Shea yağı tek başına kullanılabileceği gibi başka yağlarla karıştırılıp da kullanılabilir. Mesela saçı besleyen yağlarla karıştırıp saçınıza uygulayabilirsiniz. Bu durumda saç beslenerek canlı bir görünüme kavuşacaktır. Ayrıca oluşan cilt çatlaklarına ister tek başına ister farklı yağlarla karıştırarak sürebilirsiniz. Mor renge bürünen cilt çatlaklarınız bu yağ sayesinde zamanla beyazlayacak ve nerdeyse gözle görülemez bir hâl alacaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Bilgii.net