Bilgii.net

Organik Badem Yağının Faydaları- Badem Yağı Nerelerde Kullanılır?

01.11.2018
Organik Badem Yağının Faydaları- Badem Yağı Nerelerde Kullanılır?
1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
Loading...

Son yıllarda halk arasında ve kozmetik sektöründe organik ürünlere olan ilginin arttığını görüyoruz. Bunun nedeni insanların sağlıklı ve doğal ürünlere karşı bilinçlenmesidir. Doğal ürün kullanmanın sağlık açısından önemini kavrayanlar artık kozmetikte ve gıdada bu ürünleri tercih ediyor. Organik kullanımı yalnızca kişinin kendi sağlığını değil gelecek nesillerin ve tüm halkın sağlığını da olumlu yönde etkileyeceğinden bu alışkanlığın yaygınlaştırılmasının tüm kitlelere faydalı olacağına inanılıyor.

Badem yağının saç ve cilt bakımında çokça kullanılması faydaları ve kullanım şekilleri konusunda ilgiyi üzerinde topluyor. Bu tür ürünlerin organik olanlarını tercih etmek ürünün etkisini arttıracaktır. Sağlık veya cilt sorunlarınız için kullandığınız ürünlerin etkisi organik olup olmamasından kaynaklanır.

Organik Badem Yağı Ne İşe Yarar?

Badem yağı son yıllarının favori sağlık ürünlerinden bir tanesidir. Badem yağı badem ağacının çiçeklerinden elde edilir ve ana vatanı Orta Doğu ile Asya’dır. Badem ağaçlarının çiçekleri iki renkte açar. Acı bademler pembe renklidir ve tatlı bademlerin çiçekleri beyaz renklidir.

Bademi çok çeşitli şekillerde tüketebilirsiniz. Baharda henüz olgunlaşmayan taze ve yeşil bademlere çağla denir. Baharın en nefis ve en özel meyvelerinden biridir. Aynı yeşil ve taze badem meyveleri gün geçtikçe olgunlaşır ve yazın kuru kabuklu badem halini alır. Bademler içi açılıp kuru yemiş olarak tüketilir. Sağlık için en faydalı kuru yemiş türlerinden biridir. Protein değerleri yüksektir. Pek çok tatlıda ve kekte kullanılır.

Yağı ise kozmetik sektörünün en favori doğal ürünlerinden biridir. Aldığınız saç ve yüz ürünlerinin çoğunda badem yağı detayını ve içeriğin bu yağdan oluştuğunu fark edersiniz. Bunun nedeni son derece besleyici ve onarıcı bir içeriğe sahip olmasıdır.

Organik Badem Yağının İçeriği

Sarı renkli olan badem yağı çok ağır olmayan aromasıyla kullanımı kolay bir üründür. Alınan ürünün organik olması önemlidir. Genelde tatlı badem yağları üretilir ve kozmetik amaçlı satışa sunulur. İçeriğinde antioksidanlar, mineral ve vitaminler ile sağlıklı yağ asitleri bulunur.

Badem Yağı Nerelerde Kullanılır?

Badem yağı hem kozmetikte hem de yiyeceklerde kullanılır. Acı badem yağının yiyeceklerde pişirme şeklinde kullanılması zehirlenmelere yol açabilir. Bu nedenle genellikle tatlı badem yağı tercih edilir. Tatlı badem yağı faydaları:

  • Sağlıklı kilo almada etkilidir
  • Kolesterolü düşürür
  • Prostat ve bağırsak kanserlerine karşı önleyici ve koruyucu olduğu bilinir.

Badem yağının kozmetik olarak faydaları:

  • Egzama ve cilt kaşıntılarını hafifletir.
  • Kırışıklıkları azaltmada ve önlemede etkilidir.
  • Göz altı halkalarını indirir.
  • Cilde yumuşaklık verir.
  • Badem yağının en çok saç bakımında kullanıldığı bilinir. Saçları ve saç derisini besleyerek kırılmaları, kopmaları önler.
  • Saçların gür çıkması için de kullanılır.
  • Masaj sırasında ferahlatıcı ve rahatlatıcı etki yapar.
  • Saça sürüldüğünde saç derisindeki egzama ve mantar oluşumlarının etkisini azaltır. Bu oluşumların saça zarar vermesini önler.
  • Badem yağı iyi bir nemlendiricidir.

Badem yağını doğru ve güvenilir bir firmadan ve markadan almalısınız. Doğal diye aldığınız ürünün gerçekten doğal ve sahih badem yağı olduğunu bilmelisiniz. Bu yağın nemlendirici etkisi vardır. Doğrudan veya kozmetik ürünlerinin içinde cilt sağlığı ve bakımı için kullanılır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Bilgii.net