Bilgii.net

Allantoin Nedir?

20.10.2018
Allantoin Nedir?
1 Puan2 Puan3 Puan4 Puan5 Puan
Bu yazıya oy vermek ister misiniz?
Loading...

Salyangozların kabukları kırıldığında kendilerini iyileştirmek için salgıladıkları olağanüstü yapı, bazı bitkilerin özü ve kimi memelilerin idrar maddeleri allantoin ismini almaktadır. Allantoin, nemlendirici ve yumuşatıcı özelliklerinden dolayı cilt kremleri ve nemlendirici gibi ürünlerde aktif bileşen olarak kullanılan, aynı zamanda doğal olan bir kimyasaldır. Yetişkinler kadar bebek bakım ürünlerinde de allantoin özüne rastlamak mümkündür. Bebek cildine direk temas eden ürünler bu açıdan hassasiyetle üretilmişlerdir. Ağız bakım suları, diş macunları, renkli kozmetik ürünlerinde allantoin kullanımına denk gelmek mümkündür. Kozmetik dünyasında yeni sayılabilecek bu ürün, insanın ölü deri yapısının canlandırılması amacıyla kullanılmaktadır. Bu özellikleri sayesinde allantoin, güneş kremleri ve dudak boyalarında da nemlendirici olarak kullanılır. Hemen her kozmetik üründe kullanılmaya başlanan ürünün, uyumlu bir madde olduğu bilinmektedir. Herhangi bir kozmetik ürününüzle tepkimeye girmemesinin temel nedeni budur. Kokusuz ve renksiz olduğu için karışımı bir hayli kolay olmaktadır. Cilt üzerindeki sayısız etkisi sayesinde cildin taze ve nemli kalmasını sağlamaktadır.

Allantoinin Yararları

  • Allantoin cilt yenileme özelliğine sahiptir. Vücudun deri tabakasını ve altını yenileme özelliğine sahiptir. Hücrelerin kendini yenilemesini sağlayan madde en hızlı iyileşme sunan ürünler arasındadır. Dolayısıyla cilt üzerinde meydana gelen tüm yaralanmalara uygulanabilmektedir. Uçuk, sivilce, kesik ve çürümelerde allantoin faydası kısa sürede görülmektedir.

  • Yaralanmaların dışında ciltte hassasiyet nedeniyle yaşanan sorunları en az düzeye indirmektedir. Özellikle kış aylarında soğuktan meydana gelen çatlakları, yaz aylarında güneş ışınlarının neden olduğu lekelenmeleri engellemektedir.
  • Allantoin içeren ürünler kullanıldığında her şeyden önce rahat ve yumuşak bir cilde sahip olunacaktır. Ten üzerinde hissedilen kuruluk nedeniyle devamlı oluşan pürüzler ortadan kalkacaktır. Yağlı bir cilt yapısı var ise bu durumda tende biriken yağ, kuruluk yaşanan kısımlara taşınacaktır. Özellikle yüzde alın ve burun kanatları çevresinde allantoin etkisini ilk kullanımda hissedilebilmektedir.
  • Hassas cilt yapısına sahip olan bireylerin kullandıkları diğer ürünler gibi tahriş olma sorunu allantoinde mümkün değildir. Ürün, hassas cilt yapısına uygun ve doğal tamir edici olarak bilinmektedir. Sivilce izi, yaralar, siyah noktalar allantoin kullanan bireylerde tutunamamaktadır.
  • Hidrasyon sağlar ve deride bulunan su içeriğini artırır. Bu sayede de derideki pullanmaya iyi gelmektedir. Üst deride oluşan pulların soyulmasına yardımcı olur.
  • Tamir edici özelliğe sahiptir. Hücrelerin yenilenmesini teşvik etmekle beraber, kurulukla savaşır ve derinin bozulmuş olan bariyerlerini tamir etme görevini üstlenir. Allantoin hassa ciltler için oldukça yararlıdır. Hassas ciltlere dayanıklılık katar. Diğer bazı nemlendiricilerin içerisinde yağlar bulunmaktadır. Bunlar cildin üzerini kapatıp, nemin içeride kapalı kalmasını sağlar. Ancak allantoin, keratin adı verilen ve derimizin en üst tabakasında ve saçlarımızın içinde bulunan protein liflerini etkiler ve onları yumuşatır.

  • Allantoin, cildi yumuşatan bir kimyasal olarak görev yapar. Çatlayan ve güneşten dolayı zarar gören cildin, iyi miktarda korunmasını sağlayacaktır.
  • Akne yaralarının geçmesine yardımcı olur. Eğer kronik akne rahatsızlığı varsa ve buna bağlı olarak sertleşmiş cildinizin üzerinde yaralar oluşuyorsa, içeriğinde allantoin bulunan ürünler kullanılması cilt için uygun olacaktır. Ayrıca içeriğinde bulunan salisilik asit ve benzoil peroksit bulunduran ilaçlardan biri kullanılırsa, allantoin ciltte oluşabilecek tahrişlere iyi gelecektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Bilgii.net